Haasteen satoa

Postin tuomaa...

 

Lämpöä viluisille – haasteen myötä olemme vastaanottaneet noin 14 000 irrallista tilkkua ja satoja valmiita peittoja tuhansilta yksityisiltä ihmisiltä ja eri yhdistyksiltä, seuroilta, kerhoilta ja työporukoilta ym. eri puolilta Suomea ja myös muualta maailmaa. Lämmin kiitos teille kaikille! 


Monien tilkku- ja peittotoimitusten mukana on tullut ihania kirjeitä, joista tähän olemme keränneet otteita:


" Uppoaisikohan nämä erikokoiset ja oudon väriset johonkin peittoon?"


" Tässä muutama tilkku, en millään saanut koottua kokonaista peittoja. Toivottavasti nämä tilkut löytävät paikkansa jostakin peitosta. "


" 'Peitollinen lämpimiä ajatuksia' oli otsikkona Seinäjoen alueella ilmestyvässä Ilkka-lehdessä syksyllä ja siinä kerrottiin Vaaka ry:stä. Niinpä lankoja kaupasta + omasta varastosta ja eikun puikot heilumaan. Työ roikkui aina esillä keittiön pöydän ääressä ja valmista alkoi syntyä samalla TV:tä katsellessa. Nyt putosin kuin tyhjän päälle kun peitto tuli valmiiksi. Harrastan kaikenlaisia käsitöitä, kangaspuissa kudontaa, ompelua ym. Tämä oli kuitenkin parasta - sydäntä lähellä, ajatukset lähinnä Karjalan ym. apukohteiden lapset. Haluan lähettää kiitokset kaikille teille, jotka toimitte tässä työssä ja toimitatte peitteet perille, minusta se on suurinta - pianhan näitä neuloo!"


" Toivottavasti neulomani villapeitto löytää teidän kauttanne hyvän kodin ja toivottavasti siitä on rutkasti lämpöä jollekin sitä tarvitsevalle!"


" Hei, tässä pieni tiimityömme tulos. Lämmittäköön se jotakin pientä palelevaa."


" Tässä syksyn iltapuhteeni, tilkkupeitto 4 x 5 palaa, välitettäväksi eteenpäin, tarvitsevalle jonnekin."


"Minä olen eläkkeellä olevan kansalaisopiston tekstiilityön opettaja ja teidän peittoprojektinne tuli minulle tiedoksi joku vuosi sitten oikein hyvään aikaan. Olen nimittäin ollut aina nuuka hämäläinen, enkä ole voinut oikein heittää mitään pois. Opetin paljon kankaankudontaa ja siitä jää aina yli hukkalankoja. Joskus tuli myös tehtyä joitakin virhearviointeja. Kankaankudonnassa käytetään myös paljon erittäin ohuita villalankoja, joten muunlainen käyttö saattaa olla ongelmallista. Eräänä päivänä ajattelin, että olisi korkea aika alkaa siivota kaikki lankavarastot, ettei jälkeläisten tarvitse sitä työtä tehdä. Tilkkujen tekeminen näistä langoista oli oikein sopivaa. Välillä lankoja kulki neuleessa yhtä aikaa jopa 10-12, mutta tulos oli aivan hyvä, ja ennen kaikkea näin tuli lämpöisiä tilkkuja. Projekti on kestänyt kauan aikaa, mutta nyt kaikki vanhat langat ovat saaneet uuden muodon. Vain vähän olen käyttänyt lisukkeena tavallisia neulelankoja, mutta tuloksena on ollut kaikkiaan 18 erikokoista peittoa käyttöönne. Nettisivuillanne oli kauniita kuvia iloisen värisistä peitoista. Olen pahoillani siitä, että peittoni ovat melko tummia ja paljon mustiakin tilkkuja on joukossa, mutta ehkä kaikki peitot kuitenkin paikkansa löytävät. Ystävällisin terveisin. Jatkakaa hyvää työtänne."  


" Hei! Haluan toivottaa teille oikein hyvää joulua ja toivotan sitä näiden neljän valmiin peiton sekä Anna-Mari Kaskisen runon myötä:

'Sinä saavuit tähtien alle, sinä saavuit heikkojen luo. Sinä saavuit näin matalalle. Kaikkiin sydämiin rauhasi tuo.'

Tämä on ollut mieluisa homma minulle ja sain tyttönikin (nyt 9v) innostumaan muutaman palan verran! Siinä on kulunut useampi tovi, mutta nämä 4 peittoa on nyt kasassa!! Muutamia palasia on vielä jäljellä, joten kyllä minä niillekin vielä kavereita teen, kun tässä kiirus hiukan rauhottuu. Mutta etsikää te nyt näille koti! ( Peitot on tehty 20x20 palasista ja ne on - kuten kuvista näkyy - 5x7 kokoisiksi koottuja.)”


”Kiva idea ja haaste panna eteenpäin! Pääsee vaikuttamaan itsekin jollain lailla hyödyllisesti näin ennen joulua! Ja kun ei tarvi koko peittoa yksin koota vaan voi osallistua pienemmälläkin panoksella ja tuoda oman kortensa kekoon yhteisen hyvän asian puolesta!”


”Teillä on aivan mahtava tapa auttaa apua tarvitsevia ympäri maailmaa! Helppo ja yksinkertainen tapa saada ihmiset mukaan tekemään jotain konkreettista hyvää!”


”Onpa mukava juttu, nämä tilkut ovat 85-vuotiaan äitini tekemät.”


”Hei hyvät peitontekijät! Uuvuin kesken peitonteon. Toivottavasti tekeleestä on teille hyötyä.”


”Innostuin tekemään näitä, kun sain vinkin työkaverilta. En ole paljoa kutonut, kuten näkyy, kaikki ovat erikokoisia! Toivottavasti niitä voi kuitenkin jossakin käyttää. Paljon lämpimiä terveisiä!”


”Eipä ole juuri tullut kudottua sitten kouluaikojen, mutta tähän oli pakko osallistua. Sain kuin sainkin tilkun aikaan, vaikken meinannut muistaa miten kudotaan tai päätellään.”


”Sain haasteen ja vastaan siihen tämän kolmen tilkun verran. Ehkä jostakin peitosta puuttuu tämän verran.”


”Sain ystävältäni haasteen tehdä yksi neliö peitteeseen ja sen minä tein! Tää pala on tehty rakkaudella ja hartaudella, sillä en todellakaan ole mikään käsityöihminen :) Toivottavasti tästä on iloa ja lämpöä muiden neliöiden muodostamaan peitteeseen, jollekin apua tarvitsevalle.”


”Lähetän tässä tilkun, jonka toivon sattuvan johonkin peittoon. Olen neulonut sen sairaan äitini langoista, joita hän ei enää pysty käyttämään. Kuten huomaat, tilkussa on ”virheitä”. En ole neulonut tätä ennen moneen vuoteen. Mutta elämään mahtuu kaikenlaista, iloa, surua ”virheitä”. ”


”Haaste tavoitti myös Itä-Suomessa opiskelevan poropeukalon ja tässä tuotos. Lapun mitat eivät valitettavasti taida osua ihan kohdilleen, mutta toivottavasti löydätte käyttöä sille. Tsemppiä tärkeään työhön, oli mukava pystyä osallistumaan siihen itsekin, edes pienen lapun verran.”


”Sain haasteen ja kun itsellänikin on useasti tunne varpaissa ja sen myötä muuallakin kylmyydestä, me saamme täällä siihen helposti apua. Halusin heti aloittaa pienen lappusen teon, vaikka en kutomisesta erityisesti ole innokkaana käsityöihmisenä pitänyt. Iloitsin, kun lappunen syntyi! Jos näin pienellä voin olla jotakuta lähimmäistä auttamassa, hyvä näin. Kiitos sinulle, kun olet ottanut näin hienon, arvokkaan työn vastuullesi.”


”Tässä tulee kolmen ihmisen projekti, sillä yksi sai haasteen, yksi lahjoitti langat ja yksi kutoi lappuset. Joten yhteistyö kannattaa!”


”Sain haasteen kahdelta eri henkilöltä. Kudoin kolmannenkin varaksi lisähaasteille.”


”Toivottavasti nämä kyhäämäni peitonpalat sopivat johonkin tehtävään peittoon. ”


”Tilkustani tuli hieman liian iso. Toivottavasti se saadaan kuitenkin liitettyä osaksi peittoa. Tämä on hieno idea ja pienellä panoksella jokainen voi osallistua. Kiitos teille jaksamisesta ja puurtamisesta hyvän asian eteen!”


”Tässä vastaukseni haasteeseen. Ja tuon pitkän on kutonut eräs vaikeaa skitsofreniaa sairastava, hän kutoo vain tällaisia pätkiä. Toivottavasti siitäkin olisi iloa teille.”


”Tuntuu hyvältä olla mukana!”


”Kiitos hienosta työstä!”


”Olette hyvällä asialla ja lämmöllä liikkeellä.”


”Tämä on mukava tapa pysähtyä auttamaan.”


”Toivottavasti nämä eivät ole liian kirjavia. Neuloin kaikki pikkulankakerät ja olin onnellinen kun pääsin niitä tällä tavoin eroon. Kiitos siitä teille!”


”Tämä oli mukava idea ja tein nämä ilolla.”


”Tässä on minun kaikki pienet lankakeräni kudottu tilkuiksi, ovat siis kaikki erilaisia.”


”Olen ihan tumpelo kutomisessa ym. käsitöissä, mutta otin kuitenkin haasteen vastaan.”


”Toivottavasti peittoni ehtii vielä talkoisiin mukaan. Vinkin sain tyttäreltäni, kun mietin miten saan ajan hyötykäyttöön kipsatun jalan kanssa.”


”Tässä pari noin 20 x 20 cm palaa. Arvannet, kumpi on ensimmäinen :) Onko paloja lähetetty peiton verran?”


”Iloa tekemiseen ja lämpöä vastaanottajalle.”


”Lapseni on kauan sitten kutonut lappusia, kokosin peitoksi, mahtoiko tulla sopiva.”


”Toivottavasti tuo ensimmäinen, pitkän kutomistauon jälkeen tehty lappunenkin sopii johonkin kohtaan.”


”En saanut kokonaista peittoa aikaiseksi, mutta ehkä tälle löytyy jatkoa teiltä. Mukava, että joku jaksaa hoitaa tällaista asiaa. Hyvää jatkoa!”


”Innostuimme opettajanhuoneessa ja vähän muuallakin neulomaan. Tässä on reilusti kahden peiton verran palasia. Oppilaatkin teki osan, ihanaa, että innostuttiin!”


”Olen pyydellyt lappusia useilta naisilta. Tekemisen ja auttamisen halua on löytynyt, mutta huomaan, että mittanauhoissa on eroa: 20 cm on joko lyhyempi tai pitempi pätkä. Toivottavasti tällaisellekin peitolle löytyy tarvitsija.”


”Tässäpä tämä minun tekemä palani. Toivottavasti saatte näitä paljon.”


”Tässäpä pari lappua peittoon. Nuo toiset laput ovat olleet laatikossa pitkään – pienen peiton niistä sain kokoon. Jospa jollekin lapselle riittäisi lämmikkeeksi.”


”Hyvää jatkoa, neulon kokoajan lisää, joskus tulen lähettämään lisää.”


”Tässä meidän laboratorion naisten käsitöitä. Toivottavasti lämmittävät!”


”Sain aikaan vain tämän yhden lappusen, mutta tein sen rakkaudella. Ystäväni on tehnyt jo 20 kpl."


”Toivon tämän peiton lämmittävän saajaa. käden jälki ei ole niin hirveän hyvää, mutta tekemisen ilo on tullut sydämestä.”


”Sain jokin aika sitten haasteen, johon en voinut olla tarttumatta, hieno asia. Tarkoitus oli tehdä se yksi tilkku, mutta niitä syntyikin lähes huomaamatta lapsen peiton verran.”


”Tässä pari tilkkua, otin haasteen vastaan lapsuudenystävältäni.”


”Toivomme, että lähetyksemme antaa lämpöä talven pakkasilla pienille, viluisille lapsille ja tuo heidän elämäänsä sen kautta mukavuutta.”


”Tässä vähän lappusia, toivottavasti ehtivät jonkun peiton jatkeeksi. Terveisiä Suomeen Torremolinosista, Espanjasta.”


”Tässä ensimmäiset, lisää tulossa. Hieno homma!”


”Hyvä idea. Toivottavasti tämäkin tilkku lämmittää joskus jotakuta pientä lasta, jossakin päin maailmaa. Menestystä peittohankkeelle!”


”Vastuksena haasteeseen haluan lähettää tämän filtin.”


”Tässä neulottuja tuotteita toimitettavaksi tarvitseville, sillä haluan osaltakin tukea arvokasta työtänne.”


”Tässä peitto, jonka teimme yhteistyössä miniäni kanssa.”


”…ja näitä tulee lisää… Ensi kerralla kasaan peitoksi asti.”


”Tein tuossa eilen illalla kolme lappua heti kun sain kummitytöltäni haasteen.”


”Menestystä hyvän asian puolesta!”


”Toivottavasti tämä lämmittää pientä tyttöä tai poikaa.”


”Pienistä ja monenkirjavista langanlopuista tuleen monenkirjava peitto. Tätä oli kiva tehdä! Vielä jäi paksumpia lankoja, joten voin aloittaa uuden.. Kiitos peittojen kokoajille ja edelleen lähettäjille!”


”Tässä osanottoni haasteeseen. Teette hienoa työtä vähempiosaisten hyväksi, ja toivon että nämä tilkut tuovat jollekulle joulun lämpöä ja pyyteetöntä rakkautta!”


”Tässä työporukkamme aikaansaannos! Toivottavasti näistä on iloa tarvitsijoille.”


”Äidillä ja tyttärellä on aika erilainen käsiala, siitä pahoitteluni! Toivottavasti voitte kuitenkin käyttää johonkin peittoon.”


”Lähetän tässä työpaikkamme tilkut. Toivottavasti niistä on iloa jossakin kaukaisella pakolaisleirillä.”


”On vain yksi lappu, mutta lämpimin ajatuksin annettu. Karjalan tyttö 71 v.”


”Tuli tehtyä muutama värikäs lappu!”


”Tuli hiukan erikokoisia, mutta kun tielle tulee paljon, niin varmaan löytyy sopivia yhteen.”


”Otin haasteen vastaan, mutta yhteen en koonnut niitä koska neliöni ovat tumman sävyisiä. Toivottavasti löytyy iloisempia värejä harmauden joukkoon.”


”Tämän verran löytyi langanloppuja!”


”Näitä oli todella kiva tehdä, kun alkuun pääsi ja taas vetreytettyä neulomistaidot. Ja hyvä tarkoitus – pääasia!”


”Tein omasta, tyttäreni ja miniäni puolesta tilkkupeittotarpeita.”


”Hyvä työ palkitsee tekijänsä.”


”Meidän ahkerat tytöt ovat taas tehneet peitonpalasia. Toivottavasti saatte näillä paljon iloa aikaan.”


”Isompia lappuja syntyy televisiota katsoessa ja jäännöslangat katoaa kaapin perältä ja silmistä.”


”Tässä tulee! Meidän lapset ovat kutoneet tilkkuja innolla!”


”Toivon mukaan yksi lapsi saa tarvitsemansa lämmön ympärillensä tämän peiton myötä. Se on kudottu lämmöllä ja sydämellä.”


”Rouvasväki kutoi muutaman lappusen.”


”Inhoan ommella palasia yhteen, joten joku muu saa tehdä sen puolestani. Voi tulla jopa värikkäämpi peitto.”


”Tässä yksi peitto sinne jonnekin lämmittämään pientä ihmislasta."


”Onnea työhön ja kiitos organisoinnista.”


”Panoksemme tilkkupeittokeräykseen…peitot on kasattu porukalla ystävänpäivänä 14.2., joten jospa se antaisi lisälämpöä.”


”Tartuin haasteeseen, vaikka en mikään käsityöihminen henkeen ja vereen olekaan. Kudoin osto- ja ylijäämälangoista peiton. Peitto on tehty lämmöllä ja varsinkin keskellä sotaa, hätää ja kylmää asuvaa lasta ajatellen. Itse odotan esikoistani, joka syntyy syyskuussa. Siksi toivon, että peittoni lämmittäisi jotakin lasta (Suomessa asiat ovat hyvin, itse voin ostaa lapselleni peiton ja talomme on lämmin). Kiitoksia tekemästänne työstä!”


”Mukana seuraa iloisia lämpöisiä ajatuksia!”
Sivusto on toteutettu SiteRunner-sivustotyökalulla